piątek, 24 lutego 2012

Orzechowe placki z serka wiejskiego


W końcu jestem w domu! W ukochanym domku! Stęskniłam się strasznie za wszystkimi. Za rodziną, domem, zwierzętami i przyjaciółmi! Do wtorku sobie posiedzę tutaj. A potem wracam do studenckiego życia. 
Właśnie w piekarniku piecze mi się ciasto i babeczki które zabieram do przyjaciółki, bo jadę na noc. Piekę marchewkowe, ponieważ jego kawałek będę mogła zjeść. Bo trwam w moim postanowieniu nie jedzenia słodyczy, przede wszystkim kupnych. Ale w paranoję nie popadam i dlatego piekę sama. 
Tymczasem dodaję już dawny przepis na przepyszne placki których orzechowy aromat podbija kubki smakowe!


Orzechowe placki z serka wiejskiego
100g serka wiejskiego
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka miodu
łyżka słonecznika
łyżka orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym teflonie.
 Smacznego

14 komentarzy

  1. Puszyste, w pięknym kolorze. Bardzo smakowicie zapowiadają się te placki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie! Też chciałabym umieć robić takie równiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super:) i czekam na kolejne "domowe" przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł na placki z serka wiejskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. do wypróbowania ;d
    wyglądają cudownie takie grubaśne ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. orzechowych jeszcze nie jadłam, ale pokuszę się o przygotowanie tylko z innymi orzechami, bo włoskich nie lubię.

    OdpowiedzUsuń
  7. kusząco się prezentują, pasowałyby mi na jutrzejszy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. nie mogę się przkonać do wiejskiego na ciepło i w plackach jakooś :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny przepis ! Z pewnością wypróbuję ;D Czarodziejko =*

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam z serka wiejskiego, a orzechowe muszą być jeszcze pyszniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  11. oj zjadłabym takiego placka! z serkiem wiejskim nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. oj, nie jadłam jeszcze.
    ale wyglądają naprawdę apetycznie ;]

    OdpowiedzUsuń
  13. Hej,
    Wczoraj zrobiłam sobie placki na kolacje. Za pierwszym razem nie miałam masła orzechowego, ale tym razem miałam, dodałam i smak był dużo lepszym niż za pierwszym razem.
    A dodaktowo każdego placka po usmażeniu posmarowałam odrobiną powidła śłiwkowego (mojej mamy) i posypałam płatakami migdałów:)
    Efekt murowany:) polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. serek wiejski, masło orzechowe -po takich placuszkach na śniadanie chyba nic nie może już zepsuć dnia ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

LinkWithin

Etykiety

alkohol (1) amaretto (2) ananas (1) artykuł (1) awokado (9) bakalie (2) bakłażan (2) bakterie (1) banan (6) banany (20) bataty (3) batonik (1) bazylia (4) biszkopty (1) boczek (1) botwinka (3) brokuł (13) brukselka (4) brzoskwinie (5) budyń (14) bułka tarta (1) bułki (2) buraki (1) camembert (1) cebula (20) chałwa (3) chili (1) chilli (3) chleb (2) ciasteczka (1) ciastka (1) ciasto (7) ciecierzyca (4) coca cola (1) cukier (35) cukinia (7) cukrzyca (1) curry (3) cynamon (17) cytryna (8) czekolada (49) czosnek (16) daktyle (2) deser (2) dieta (1) dietetyka (1) drożdże (20) drożdżówki (3) dynia (16) dżem (7) fasola (10) fasolka szparagowa (2) fast food (1) feta (4) figi (1) galaretki (3) garam masala (1) ghee (1) gluten (2) gluten free (10) gouda (1) granola (1) grejpfrut (1) groszek (3) gruszka (1) grzyby (1) imbir (3) insulinooporność (1) jabłka (27) jabłko (1) jagody (5) jaja (3) jajka (145) jarmuż (3) jelito cienkie (1) jogurt naturalny (28) kajmak (1) kakao (35) kapusta (2) kardamon (2) karmel (1) karob (1) kasza gryczana (1) kasza jaglana (7) kasza manna (2) kasztany (3) kawa (3) kefir (3) kiełki (1) kisiel (4) kolendra (1) koncentrat pomidorowy (4) konkurs (2) koper (1) kremówka (13) krewetki (2) kruszonka (1) kukurydza (10) kurczak (28) kurkuma (1) kus kus (5) laska wanilii (7) limonka (2) lody (1) łosoś (4) majonez (2) mak (5) maka (1) makaron (18) makaron ryżowy (1) maliny (3) marchewka (17) margaryna (14) marmolada (3) masa (1) mascarpone (4) masło (52) masło orzechowe (10) maślanka (23) mąka (43) mąka gryczana (2) mąka kukurydziana (1) mąka migdałowa (3) mąka orkiszowa (1) mąka pełnoziarnista (58) mąka pszenna (55) mąka ziemniaczana (7) mąka żytnia (3) mięso mielone (11) mięta (2) migdały (7) mintaj (2) miód (23) mleko (25) mleko kokosowe (4) mleko odtłuszczone (1) morele (1) mozzarella (3) muffiny (6) musli (1) musztarda (1) nadwaga (1) naleśniki (1) nasiona chia (1) nektarynka (1) ocet (4) odżywka białkowa (2) ogórek (5) olej (13) olej kokosowy (8) oliwa (20) oliwki (1) orzechy (28) otręby (5) owoce (1) papryka (17) parmezan (1) pestki dyni (1) pesto (2) pęczak (2) pieczarki (17) pierogi (1) pietruszka (1) pistacje (1) piwo (1) pizza (1) placuszki (3) płatki owsiane (20) płatki żytnie (2) pomarańcza (4) pomidory (16) popping (2) por (11) powidła (1) probiotyki (1) publikacje (1) pudding (1) rabarbar (5) ricotta (9) rodzynki (19) rukola (1) ryba (2) ryż (14) rzeźba (1) rzodkiewka (1) salami (1) sałata (3) sałatka (1) seler (1) ser (15) ser pleśniowy (3) ser topiony (2) serek homogenizowany (8) serek wiejski (5) sernik (9) sezam (2) sibo (1) skrobia (1) słonecznik (8) smalec (1) soczewica (9) sos sojowy (1) spaghetti (2) spotkanie (1) stewia (4) surowe kakao (1) surówka (1) suszone pomidory (2) syrop klonowy (7) szafran (1) szczypiorek (2) szparagi (4) szpinak (12) szynka (6) szynka parmeńska (1) śliwka (1) śliwki (6) śmietana (9) tofu (2) tort (1) tortilla (2) truskawki (3) tuńczyk (4) twaróg (28) tymianek (1) wafle ryżowe (1) warsztaty (1) warzywa (1) wędzona papryka (1) whiskey (1) wino (2) wiórki kokosowe (20) wiśnie (3) wódka (3) wpc (2) wspólne gotowanie (2) współpraca (2) zdrowe odżywianie (1) ziemniaki (16) żółtka (6) żurawina (5)
TOP